«Πρώτη φορά μπάχαλο»

Φοιτητικό αμφιθέατρο; Θυελλώδης συνεδρίαση επαρχιακού δημοτικού συμβουλίου Ελληνική Βουλή στα ..χρόνια της Ζωής Κωνσταντοπούλου;

 

Τίποτε από όλα αυτά. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν αυτό που μας έδωσε, στη συνεδρίασή του της Τετάρτης, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, αυτή την άθλια εικόνα.

 

Άλλοι να γιουχάρουν κι άλλοι να γιουχάρους..όσους γιούχαραν. Άλλοι να διακόπτπυν τους ομιλητές κι άλλοι να ..σοκάρουν στις ομιλίες τους. Όπως εκείνος ο απίθανος Πολωνός,  ονόματι Janusz Korwin-Mikke, που ζήτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ την επιβολή.,. δικτατορίας τύπου Πινοσέτ στην Ελλάδα (αλλά εκεί μάλλον οι αντιδράσεις ήταν.. ηπιότερες)…

 

Το πιο αντιπροσωπευτικό, το πιο δημοκρατικό, το πιο «ελεύθερο» από την «καταπίεση» της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας όργανο της ΕΕ έδειξε στη συνεδρίαση αυτή εικόνα απόλυτου μπάχαλου.

 

Ίσως να φταίει ο Έλληνας πρωθυπουργός της πρώτης φοράς «αριστεράς» που έχει κάνει πολλούς Ευρωπαίους να απηυδήσουν  με την ελληνική στάση.

 

Ίσως να «φταίει» το γεγονός ότι, αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ευρωβουλευτές να πουν πλέον ανοιχτά αυτό που μέχρι τώρα διακηρύσσουν εκτός ευρωβουλής: να εκδηλώσουν την αγανάκτησή τους για το που πάνε την Ευρώπη Γερμανοί και άλλοι συνοδοιπόροι της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

 

Ίσως να φταίει ότι κι εκεί έχουν ενσκήψει.. μπουμπούκια σαν τον προαναφερθέντα Πολωνό, την Μαρίν Λεπέν κι άλλους ακροδεξιούς, ή, από την άλλη πλευρά εκπροσώπους του πανευρωπαϊκού…μπαχαλακισμού.

 

Ίσως να είναι πανευρωπαϊκή η…ασθένεια που έχει πλήξει και την Ελλάδα, να στέλνει στο Στρασβούργο, ωραίες, βετεράνους αθλητές, ή παιδιά του άθλιου κομματικού σωλήνα που , αυτό έμαθαν να κάνουν ως ..κομματόσκυλα, αυτό μεταφέρουν και στην Ευρωβουλή.

 

Ίσως απλά να είναι πια πάρα πολλές οι χώρες που μετέχουν την ΕΕ και συνακόλουθα οι αντιπρόσωποί τους στο Ευρωκοινοβούλιο…

 

Όπως και να ‘χει, αν ισχύει το ότι αυτή που ζούμε, δεν είναι η ΕΕ που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της ΕΟΚ, αυτό επιβεβαιώνεται και στην εικόνα της Ευρωβουλής. Τουλάχιστον αυτό που είδαμε σήμερα, θα πρέπει να έκανε πολλά κόκκαλα παλιών Ευρωπαίων ηγετών να τρίξουν…

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr