Σπείρα έκλεβε από επιβάτες λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Στα ίχνη τριμελούς σπείρας αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος κλοπών πορτοφολιών ανυποψίαστων επιβατών αστικών λεωφορείων, έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και επισταμένη ανάλυση του τρόπου δράσης τους.

 

Προηγήθηκε ο εντοπισμός και η σύλληψη 41χρονου υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος του οποίου, καθώς και δύο ακόμη συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

 

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (14-07-2015), ο δράστης εκμεταλλευόμενος την πολυκοσμία και τις συνθήκες συνωστισμού που επικρατούσαν εντός λεωφορείου Ο.Α.Σ.Θ.,  αφαίρεσε ένα πορτοφόλι από την τσέπη παντελονιού ηλικιωμένου επιβάτη.

 

Παρά το γεγονός ότι η κλοπή πραγματοποιήθηκε με έντεχνο τρόπο,η δράση των  επιτηδείων έγινε αντιληπτή από συνεπιβάτη του παθόντα, ο οποίος ειδοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές και συνέδραμε στην ακινητοποίηση και τη συνακόλουθη σύλληψη του 41χρονου, η οποίο επετεύχθη από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας Ζ, που έσπευσαν στο σημείο.

 

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ο συλληφθείς δρώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τουλάχιστον δύο ακόμη ομοεθνείς συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Ιουλίου 2015,   αφαίρεσε σε τέσσερις (4) ακόμη περιπτώσεις, πορτοφόλια και κινητό τηλέφωνο από επιβάτες αστικών λεωφορείων, κατά τη στιγμή της επιβίβασής- αποβίβασής τους.

 

Ο συλληφθείς, ο οποίος διαμένει παράνομα στη χώρα,  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.

 

Με αφορμή τις προαναφερόμενες υποθέσεις και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προτείνει:

 

Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων,  αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.

 

Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού

 

Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.

 

Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας

 

Μη διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος αποπειραθεί να σας πάρει την τσάντα ή το πορτοφόλι

 

Σε περίπτωση που σας αφαιρέσουν την τσάντα ή το πορτοφόλι, καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του δράστη και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.

 

 

Για περισσότερες συμβουλές μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.astynomia.gr στο πεδίο “Οδηγός του Πολίτη”.

 

ΦΩΤΟ: Αρχείου / Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr