ΕΚΘ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Να ακυρώσει τις απολύσεις εργαζομένων που έχει προγραμματίσει, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις των εμπλεκόμενων φορέων για τη συνέχιση του έργου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, ζητά με επιστολή της προς την ανάδοχο κοινοπραξία ΑΙΑΣΑ η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

 

Όπως σημειώνει το Ε.Κ.Θ. το διάστημα των δυο τελευταίων μηνών η κοινοπραξία έχει επιβάλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας την εβδομάδα και υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών. Μάλιστα, το Ε.Κ.Θ. χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ενέργεια της εταιρίας να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως διαπραγματευτικό χαρτί την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις επίλυσης των όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει για τη συνέχιση του έργου μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και της ίδιας της κοινοπραξίας.

 

“Ως επιστέγασμα όλων αυτών των ενεργειών που επιβλήθηκαν μονομερώς από την πλευρά σας, έρχεται η πρόθεσή σας να απολύσετε τριάντα και πλέον εργαζόμενους χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες περί ομαδικών απολύσεων εκδικητικά επειδή αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις εντολές σας να πάρουν υποχρεωτικά τις κανονικές τους άδειες” αναφέρεται στην επιστολή.

 

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί την κοινοπραξία να ακυρώσει τις προγραμματισμένες απολύσεις, ώστε να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι σε πλήρεις εργασιακές σχέσεις και να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και τις εντολές του υπουργείου Εργασίας.

 

“Σκοπός όλων θα πρέπει να είναι η συνέχιση του έργου με γνώμονα το σεβασμό των εργαζόμενων, την πόλη της Θεσσαλονίκης και τους πολίτες” καταλήγει το Ε.Κ.Θ.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr