Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας για τον εντοπισμό λαθροδιακινητών και ατόμων που διαμένουν παράνομα

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών και την εξακρίβωση του νόμιμου της διαμονής αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα μας, πραγματοποίησε την Πέμπτη (23-07-2015), στοχευμένη δράση, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι σε χώρους Σταθμού υπεραστικών λεωφορείων και στις ευρύτερες περιοχές του Νέου και του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

 

(1) άτομο για διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό και
(7) άτομα, για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

 

Συγκεκριμένα:

 

– Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, 35χρονος αλλοδαπός, καθώς κατελήφθη να μεταφέρει με όχημα πέντε (5) αλλοδαπούς, με προορισμό περιοχή του Νομού Κιλκίς, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, έναντι χρηματικού ποσού.

 

– Συνελήφθησαν από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνολικά επτά (7) αλλοδαποί, σε χώρους Σταθμού υπεραστικών λεωφορείων και στις ευρύτερες περιοχές του Νέου και του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, διότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών κατείχαν και χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα.

 

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr