Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 470 Νέων-Νεανίδων στη Θεσσαλονίκη

Το αγωνιστικό πρόγραμμα, οι στόχοι και οι συμμετοχές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 470 Νέων-Νεανίδων, παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 470 Νέων-Νεανίδων, που θα διεξαχθεί στον κόλπο του Θερμαϊκού από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου 2015, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με την έγκριση τόσο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας όσο και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

 

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Θ Λάζαρος Τσιλίκης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Πατητάρος, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χριστίνα Κελεσίδου, ο Αντιδήμαρχος Καλαμαριάς Παναγιώτης Θεοδοσιάδης.

 

Στα τεράστια οφέλη της Θεσσαλονίκης από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 470 Νέων-Νεανίδων και στην στήριξη που παρέχει διαχρονικά ο Δήμος σε όλα τα ναυταθλητικά σωματεία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας: «Με τους αγώνες παγκόσμιας κλάσης η Θεσσαλονίκη απολαμβάνει σημαντική διεθνή προβολή. Όσο προβάλλεται η πόλη, τόσο περισσότερα κέρδη αποκομίζει τόσο στο κοινωνικό όσο και στο τουριστικό επίπεδο. Από τότε που αναλάβαμε ως Διοίκηση έχουμε βάλει ως σκοπό μας να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό κόλπο σε μεγάλο ναυταθλητικό κέντρο και δημοφιλή προορισμό είτε για ναυταθλητικές δραστηριότητες είτε για άλλους τύπους εναλλακτικού τουρισμού. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στήριξε και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες όλων των ομίλων», κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

Σημαντικό γεγονός και μεγάλη ευθύνη για το Ν.Ο.Θ και την πόλη χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο Πρόεδρος του ομίλου Λάζαρος Τσαλίκης. «Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν  107 πληρώματα από 38 χώρες και για περισσότερες από δέκα μέρες 350 επισκέπτες θα γνωρίσουν, θα ζήσουν και θα διαφημίσουν τη Θεσσαλονίκη σε πολλά σημεία του πλανήτη. Νέοι και νέες ηλικίας 16-23 ετών από όλα τα πλάτη της γης, από την Ιαπωνία έως τη Χιλή και από την Αυστραλία έως τον Καναδά, θα αναμετρηθούν διεκδικώντας μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη», είπε και συμπλήρωσε. «Την Παρασκευή το πρωί θα γίνει η καταμέτρηση και από το Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 13:00, αρχίζουν οι ιστιοδρομίες, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, για να ολοκληρωθούν οι αγώνες την Παρασκευή 31 Ιουλίου με τον τελικό των δέκα καλύτερων πληρωμάτων».   

 

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Πατητάρος, μίλησε για μια από τις πιο σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος και χαρακτήρισε χρυσή την ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

 

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χριστίνα Κελεσίδου στάθηκε στον καταλυτικό ρόλο του Ν.Ο.Θ και δήλωσε συγκινημένη γιατί «ο Θερμαϊκός θα ξαναπάρει ζωή και θα ξαναγεμίσει με πανιά, αθλητές και αθλήτριες».

 

Για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης και του ομίλου μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καλαμαριάς Παναγιώτης Θεοδοσιάδης και, όπως επισήμανε, είναι μεγάλη τιμή για όλους η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος.

 

Παρόντες στη Συνέντευξη Τύπου ήταν και οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων χορηγών της διοργάνωσης, ο Αντιπρόεδρος της Turkish Airlines Utku Κazan και ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος της Domotel, οι οποίοι σημείωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό της Θεσσαλονίκης και υποσχέθηκαν αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια και στο μέλλον πέρα από τη στήριξη της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης τον προσεχή Οκτώβριο θα στηρίξει τη συμμετοχή του σκάφους του Ν.Ο.Θ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Χάϊφα του Ισραήλ. Επιπλέον, το 2016, η Θεσσαλονίκη, μέσω του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, έχει κερδίσει τη φιλοξενία της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, και το 2017, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470 Ανδρών-Γυναικών.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr