Ο δήμαρχος Δέλτα θεωρεί ακατάλληλο για πρόσφυγες τον χώρο στην Αγχίαλο

Ακατάλληλο και επικίνδυνο χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, τον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Αγχιάλου, όπου μεταφέρθηκαν προκατασκευασμένα σπίτια προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Με αφορμή την πραγματοποίηση συσκέψεων, χθες, στον Δήμο Δέλτα και στο ΥΜΑΘ για το θέμα, ο κ. Φωτόπουλος επισημαίνει ότι για την εν λόγω περιοχή θα πρέπει να ληφθούν παράμεροι, όπως για παράδειγμα ότι “ο χώρος βρίσκεται εντός της Βιομηχανικής Περιοχής, δίπλα σε βιοτεχνίες, μπροστά στις σιδηροδρομικές γραμμές ενώ συντρέχουν και λόγοι εθνικής ασφάλειας”.

Εξάλλου, ο κ. Φωτόπουλος σχολιάζει ότι ο δήμος δεν ενημερώθηκε για το θέμα από κανέναν, ενώ την ίδια στιγμή έγινε αποδέκτης τη ανησυχίας περιοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.

Υπογραμμίζει ότι το ζήτημα είναι ανθρωπιστικό αλλά παράλληλα πρέπει να διασφαλιστεί η τοπική κοινωνία, υπενθυμίζει ότι ο δήμος ξεκίνησε τη συγκέντρωση υλικών και φαρμάκων για την αποστολή τους στους πρόσφυγες στην Ειδομένη και καλεί την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες προς καμία κατεύθυνση.