Ενημέρωση της Ε.Ε για το μετρό Θεσσαλονίκης

attiko-metro1

Η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. υποδέχθηκε σήμερα την Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Committee of Budgetary Control of the European Parliament) και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission DG REGIO Greece – Cyprus).

Ο Διευθυντής Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας ενημέρωσαν με σαφήνεια για την εξέλιξη του έργου της Βασικής Γραμμής, τα προβλήματα που αντιμετώπισε και ιδιαίτερα για τις καθυστερήσεις στην απόκτηση των απαραίτητων χώρων των σταθμών λόγω αρχαιολογίας και απαλλοτριώσεων.

Όπως υπογραμμίστηκε, πρωταρχικό στόχο για την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. αποτελεί η συνέχιση και ολοκλήρωση, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, της Βασικής Γραμμής, με την επίλυση των θεμάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών.

Τέλος επισημάνθηκε ότι συνεχίζονται απρόσκοπτα και εντός του χρονοδιαγράμματος οι εργασίες στην επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τις υπόλοιπες επεκτάσεις.