Λαϊκή Ποδηλατοδρομία την Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Υπό καταρρακτώδη βροχή, που ωστόσο δεν τους πτόησε, διήνυσαν αρκετά από τα 137 χιλιόμετρα της διαδρομής «Γύρος Αρχαιοτήτων», οι ποδηλάτες, που συμμετείχαν στη σημερινή πρώτη μέρα της διοργάνωσης «4ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο – Θεσσαλονίκη 2015».

Την πρώτη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο ποδηλάτης Έντουαρντ Γκρόσου από την Εθνική Ομάδα της Ρουμανίας, τη 2η θέση ο Έλληνας, με την ομάδα Etcetera, Νικόλαος Ιωαννίδης και την τρίτη ο Ρουμάνος, Κρίστα Ντάνιελ.

Το «4ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο – Θεσσαλονίκη 2015», καθώς και τη «Λαϊκή Ποδηλατοδρομία» διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο «Βέλος». Τη σημερινή, πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, οι αθλητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Λαγκαδά και από εκεί ξεκίνησαν την διαδρομή “Λαγκαδάς – Άσσηρος – Δορκάδα – Νικόπολη – Βερτίσκος – Όσσα – Κρυονέρι – Αυγή – Σοχός – Σκεπαστό – Λίμνη – Αρεθούσα – Βαμβακιά – Ρεντίνα – Ν. Μάδυτος – Ν. Απολλωνία – Ν. Καλίνδοια”.

Στον αγώνα, που εντάσσεται στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, συμμετείχαν η Εθνική Ελλάδος, η Εθνική Ρουμανίας, η B.K. BORAC Σερβίας και πολλές ακόμη επίλεκτες ελληνικές ομάδες.

Λαϊκή Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης
Την Κυριακή οι διοργανωτές καλούν το κοινό της Θεσσαλονίκης, όχι απλώς να παρακολουθήσει το “Διεθνές Circuit”, αλλά και να συμμετάσχει μαζικά στην Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, που θα ξεκινήσει στις 13.15 από τον Λευκό Πύργο.

Συγκεκριμένα, το αυριανό πρόγραμμα του “4ου Ποδηλατικού Διημέρου” έχει ως εξής:

Κυριακή 27-9-2015, ώρα 11.00 – Κέντρο Θεσσαλονίκης
«Διεθνές Circuit Θεσσαλονίκης»
Διαδρομή: Λευκός Πύργος – Ν. Γερμανού – Τσιμισκή – Σαλαμίνος – Λ. Νίκης – Λευκός Πύργος
10:00 Προσέλευση αθλητών open και υπογραφές
11:00 Εκκίνηση κατηγορίας Open (8 στροφές Χ 4.5 km) – Υπογραφές Ανδρών – elite
12:00 Εκκίνηση κατηγορίας Ανδρών – Elite/Εφήβων (10 στροφές Χ 4,5 km)
13:00 Τερματισμός Ανδρών – Elite, Εφήβων
13:15 «Λαϊκή Ποδηλατοδρομία»
Διαδρομή: Λευκός Πύργος – Ν. Γερμανού – Τσιμισκή – Σαλαμίνος – Λ. Νίκης – Λευκός Πύργος
13:30 Απονομές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία ΕΔΩ