Συνελήφθη κατηγορούμενος για διαδικτυακή απάτη που διέπραξε στην Ολλανδία

keyboard2

Ανύπαρκτα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές φέρεται ότι πούλησε μέσω ολλανδικής διαδικτυακής ιστοσελίδας, άνδρας 31 ετών, ο οποίος συνελήφθη με σχετικό ευρωπαϊκό ένταλμα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Πρόκειται για ομογενή από τη Γεωργία που κατά το παρελθόν ζούσε στην Ολλανδία, όπου και διαπράχθηκαν οι σε βάρος του αποδιδόμενες πράξεις. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα της Εισαγγελίας του Ρότερνταμ, ο συλληφθείς εμπλέκεται σε 402 περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης, κατά το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του περυσινού έτους, ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ξεπερνάει τις 107.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος διαφήμιζε μέσω e-shop φθηνές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, Η/Υ, τάμπλετ κ.ά.

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό τα χρηματικά ποσά για την απόκτηση των συσκευών, που όμως ουδέποτε παραλάμβαναν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα θύματα απευθύνθηκαν στις Αρχές όπου κατήγγειλαν την απάτη. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 31 ετών ομογενής εμφανιζόταν ως μέτοχος της εταιρίας που διαχειριζόταν την ιστοσελίδα μέσω της οποίας υποτίθεται ότι πωλούνταν τα προϊόντα. Κατόπιν, οι ολλανδικές διωκτικές Αρχές εξέδωσαν σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο ίδιος -πάντως- φέρεται πως αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Το μεσημέρι οδηγήθηκε στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.