Πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ορεστού

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εργαστήριο αγιογραφίας, λέσχη ανάγνωσης, κοινωνικό φροντιστήριο και εκπαιδευτικά σεμινάρια περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ορέστου (Χαλκιδικής και Ορέστου 33, τηλ. 2310 852384) για το δίμηνο Οκτώβριου-Νοεμβρίου του 2015.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε ενηλίκους και εφήβους. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή, κατόπιν επικοινωνίας με τη βιβλιοθήκη.

Συνεχίζεται με επιτυχία το εργαστήριο Αγιογραφίας για προχωρημένους με εθελοντή τον  αγιογράφο Ηλία Ντιό.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 10:00 – 12:00(έναρξη 9/10/2015)
Ομιλία με θέμα: «Παιχνίδι και παιδί» με εισηγήτρια την λογοπαιδικό Ποιμενίδου Κυριακή-Αγάπη η οποία συμμετέχει εθελοντικά. Η ομιλία περιλαμβάνει ενότητες όπως: τι είναι παιχνίδι, γιατί είναι σημαντικό, οι τύποι παιχνιδιού, αισθητηριακό παιχνίδι, γιατί, πως ,με τι, συμβολικό παιχνίδι.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/10/2015 ώρα 10.00-12.00 και απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηληκίας 2,5 έως 6 ετών.
Συνεχίζεται με επιτυχία το Κοινωνικό φροντιστήριο, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών του Α.Π.Θ., για μαθητές λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στο πλαίσιο του φροντιστηρίου διδάσκονται μαθήματα όλων των προσανατολισμών και κατευθύνσεων.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά Γ΄ λυκείου  
Συνεχίζονται με επιτυχία τα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε συνεργασία με φοιτητές και αποφοίτων του Α.Π.Θ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την κατασκευή Πράσινης Ταράτσας (Roof Garden) και την ίδρυση ενός λαχανόκηπου σε συνεργασία με τον Όμιλο Νέων, Επιστημόνων & Επαγγελματιών HU.M.A.N.S. με τίτλο: « Κατασκευή Ταρατσόκηπου και Λαχανόκηπου»
(4ος Κύκλος)
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη7 Οκτωβρίου 2015 ώρα 11.00-13.00μ.μ.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα μοιραστούν φυτά τα οποία είναι χορηγία του ομίλου HU.M.A.N.S.
Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Ορέστου
Την  Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Λογοτεχνίας συντονίζει η πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας Διονυσία Δραγάτση  και πραγματοποιείται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα (έναρξη Τετάρτη 7/10/2015 ώρα 10.00μ.μ.)
Σχολή Γονέων για γονείς με παιδιά σχολικής και εφηβικής ηληκίας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σείριος».
Η Σχολή Γονέων πραγματοποιείται Τετάρτη 9.30-11.30 (έναρξη 4/11/2015)
Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία μουσικών οργάνων για παιδιά κάθε ηληκίας με την μουσικό-αφηγήτρια Μαρία Γκόγκα.
Πρόκειται για μια σύνθεση μύθων και λαϊκών παραμυθιών με θέματα που απασχολούν την ευέλικτη ζώνη του Δημοτικού Σχολείου, όπως οι άθλοι του ηρακλή, η λαϊκή παράδοση, το φαγητό, η πολυγλωσσία κ.λ.π.
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 17/10/2015 ώρα 11.30π.μ. απευθύνεται σε δασκάλους, διευθυντές σχολείων προέδρους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και γονείς.