Δωρεάν εξετάσεις για το HIV και τις ηπατίτιδες Β και C

aids-hiv-600x400

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Thess Checkpoint» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σεξουαλικής αγωγής καθώς και την προαγωγή της τακτικής εξέτασης για τον HIV και τις ηπατίτιδες Β και C.

Από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και κάθε Τετάρτη από τις 09.00 έως τις 14.00, οι συνεργάτες του «Thess Checkpoint» θα υποδέχονται κατοίκους και δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν ραντεβού,  στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του Δήμου, παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης με την εξελιγμένη μέθοδο «rapidtest».

Η διαδικασία τηρεί τους κανόνες απορρήτου και δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση. Οι εξετάσεις αφορούν το σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό  και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι απόλυτα εμπιστευτική.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας λειτουργεί στο χώρο  της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος) και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα 2310 509053 και 2310 509020.