Για πλαστογραφία καταδικάστηκε ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Π. Σαξώνης

saxonis

Ποινή φυλάκισης 9 μηνών, με 3ετή αναστολή, για το αδίκημα της πλαστογραφίας, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην ταμία του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σαξώνη, εκ των καταδικασθέντων για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στα ταμεία του δήμου.

Ο 51 ετών πρώην δημοτικός υπάλληλος, που κρατείται στις φυλακές Νιγρίτας, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 20 ετών και έξι μηνών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο, διότι πλαστογράφησε την υπογραφή του λαϊκού τραγουδιστήΜάκη Χριστοδουλόπουλου, με τον οποίο συνεργάστηκε το 2008 σε νυχτερινό μαγαζί που διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, σε δεύτερο βαθμό, για μία επιταγή ύψους 10.000 ευρώ, την οποία ομολόγησε ότι πλαστογράφησε και χρησιμοποίησε σε μεταγενέστερη συναλλαγή του. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο καλλιτέχνης αρνήθηκε να δεχθεί την επιταγή και πληρώθηκε με μετρητά.

Ο Π. Σαξώνης δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Υπενθυμίζεται ότι είναι ο μόνος που ομολόγησε την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.