Εγκρίθηκε η συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 06 Οκτ 2015 - 19:16

Τελευταία Ενημέρωση: 16:54

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης σε υποβολή χρηματοδοτούμενης πρότασης με τίτλο «Σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης της Ποιότητας της Ατμόσφαιρας με Σκοπό τη Δημόσια Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση» (Air Quality on line monitoring system and public awareness – AQMAN) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE 2014–2020, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της 23ης τακτικής συνεδρίασης, χθες, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.

Στόχος της πρότασης είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός συστήματος συνεχούς παρακολούθησης ποιότητας της ατμόσφαιρας με σκοπό τη δημόσια ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη και πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Το δυνητικό εταιρικό σχήμα του έργου προτείνεται να αποτελείται από το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ (Συντονιστής Εταίρος), το Περιβαλλοντικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους φορέων από την Κροατία και την Πορτογαλία.

Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται κατά 60% από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE, ενώ το υπόλοιπο 40%, ενδεικτικού προϋπολογισμού 400.000€, πρόκειται να καλυφθεί από πόρους του Δήμου. Στο παραπάνω ποσό συνυπολογίζεται, μεταξύ άλλων, η μισθοδοσία του απασχολούμενου προσωπικού του Δήμου Θεσσαλονίκης.