Με απευθείας πτήση συνδέεται η Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη

aerodromio-makedonia2

“Φτερά” σε ένα εγχείρημα που οι τοπικές αρχές αλλά και φορείς του τουρισμού περίμεναν και επεδίωκαν εδώ και καιρό, την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, έδωσε το νέο δρομολόγιο της αεροπορικής εταιρείας Ellinair.
Το δρομολόγιο εγκαινιάστηκε την Τρίτη, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Σμύρνης “Adnan Menderes”, όπου κατέφθασε πολυπληθής ελληνική αποστολή με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, επαγγελματικών και τουριστικών φορέων αλλά και εκπροσώπους του Τύπου.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε τη συγκίνησή του για το γεγονός, επισημαίνοντας ότι ήταν κάτι που επεδίωκε από καιρό, όπως και τη σύνδεση των δύο πόλεων μέσω θαλάσσης, την οποία εξακολουθεί να διεκδικεί.
“Η Θεσσαλονίκη είναι για τους Σμυρνιούς το άνοιγμα στα Βαλκάνια. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για τους Έλληνες”, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας: “Η Σμύρνη με τη Θεσσαλονίκη είναι αδελφές πόλεις με μαμά την Κωνσταντινούπολη και πρέπει να έχουν συνεργασία όλο το χρόνο”.
Καλωσορίζοντας την ελληνική αποστολή και απευθυνόμενος με θερμά λόγια στο Γιάννη Μπουτάρη, ο δήμαρχος της Σμύρνης Αζίζ Κοτσάογλου επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν προσπάθειες και από τις δύο πλευρές ώστε οι πτήσεις να είναι γεμάτες και να δρομολογηθεί η σύνδεση και με πλοίο.
Στη προοπτική να αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των τουριστών λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος που υπάρχει και από τις δύο πλευρές με την νέα αεροπορική σύνδεση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρεμ Ντεμιρτάς, εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητη και η ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Για τις νέες προοπτικές συνεργασίας που δημιουργεί η εν λόγω πρωτοβουλία, μίλησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Σμύρνη Θεόδωρος Τσακίρης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα προγράμματα συνοδευτικά των πτήσεων για την ανάπτυξη του θρησκευτικού, αθλητικού, ιστορικού και πολιτιστικού τουρισμού.
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος, ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης, αντίστοιχα και ο πρόεδρος του ΟΛΘ Γιάννης Παντής.
Σημειώνεται ότι οι πτήσεις ξεκίνησαν στις 24 και 27 Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τέλη Μαρτίου, με δυο εβδομαδιαίες συχνότητες, κάθε Τρίτη και Σάββατο.