Στην τελική ευθεία για τον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο

marathonios-papoutsia

Στην τελική ευθεία για τον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο έχει μπει η Θεσσαλονίκη με τους δρομείς να σημειώνουν αριθμό – ρεκόρ καθώς περίπου 21.000 άτομα, κάθε ηλικίας, θα «ξεχυθούν» το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, στους δρόμους της πόλης.

Στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ, που θα ξεκινήσει στις 6:45 το απόγευμα, θα λάβουν μέρος περίπου 4.500 δρομείς, από πέντε ηπείρους και 53 χώρες, ενώ λόγω του μεγάλου αριθμού των αθλητών θα δοθούν δύο εκκινήσεις.

Στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5 χλμ, που θα ακολουθήσει στις 9:15 το βράδυ, με αφετηρία το δημαρχιακό μέγαρο, και στον οποίο θα συμμετέχουν περισσότερα από 16.000 άτομα οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθούν πέντε εκκινήσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ, η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, χαρακτήρισε τον ημιμαραθώνιο «μια αγαπημένη δραστηριότητα που ανοίγει τους δρόμους σε όλους, χωρίς κανέναν ηλικιακό αποκλεισμό».

Επιπλέον, τόνισε πως αύριο και την Παρασκευή θα διατεθούν άλλες 2.000 θέσεις -της τελευταίας στιγμής- για τον ημιμαραθώνιο στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Παράλληλα, όσοι δρομείς έχουν ήδη εγγραφεί θα μπορούν να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, υποστήριξε πως «η πόλη ανοίγεται σε τέτοιες δράσεις και πως όλες οι κινήσεις του Δήμου έχουν στόχο να ενισχύσουν την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης».

Ο Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO – ΔΕΘ, ανακοίνωσε πως μέσα στις σκέψεις είναι να συνδυαστούν αυτές οι αθλητικές διοργανώσεις με εμπορικές εκθέσεις, ενώ ο γενικός διευθυντής του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, Δρόσος Χριστόπουλος, τόνισε πως επιδίωξη των διοργανωτών είναι «ο μαραθώνιος να έχει ένα χαρακτήρα προσφοράς στην κοινωνία», ενώ προανήγγειλε μια συνεργασία «έκπληξη» με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τη διοργάνωση ενός ετήσιου συνεδρίου.
Οι αθλητές που θα τρέξουν στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο θα διασχίσουν τα 21,1 χλμ σε δύο «κύκλους» και όχι τρεις, όπως ίσχυε μέχρι πέρσι. Αφετηρία θα είναι η Πλατεία Αριστοτέλους και θα εκτείνεται έως το τέλος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία θα είναι χωρισμένη σε δύο διαζώματα προκειμένου να μπορούν οι δρομείς να κάνουν επιτόπια αναστροφή.

Στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5 χλμ., οι αθλητές θα ξεκινήσουν από το δημαρχείο, θα «μπουν» στην Τσιμισκή, θα φτάσουν μέχρι τα Δικαστήρια και στη συνέχεια θα «στρίψουν» στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης για να τερματίσουν στο Λευκό Πύργο.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ.