Μεγάλη Εκδήλωση Αλληλεγγύης στην Πλατεία Ευόσμου

kordelio-evosmos-koinoniko-pantopoleio1

Το δικό του μήνυμα ελπίδας, κοινωνικής προσφοράς και ανθρωπιάς έστειλε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο της μεγάλης εκδήλωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στην πλατεία Ευόσμου. Η εκδήλωση, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, είχε ως στόχο τη συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων τα οποία προσέφεραν οι δημότες για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τη στήριξη των Σύρων Προσφύγων.
Τον παλμό στην εκδήλωση έδωσε η μπάντα του Δρόμου “Κρουστόφωνο” που διέσχισε την κεντρική πλατεία του Δήμου, μεταφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους το ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

kordelio-evosmos-koinoniko-pantopoleio2
“Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και προσέφεραν όχι μόνο με το υστέρημά τους αλλά κυρίως μέσα από την καρδιά τους για να στηρίξουν τους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Η επιτυχία και η δυναμική της εκδήλωσης είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει ελπίδα, γιατί αποδεικνύει πως ο τόπος μας και οι άνθρωποι του παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα δεν σταματούν να νοιάζονται έμπρακτα για τον συνάνθρωπο που υποφέρει” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλης Ταλατάς συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, τη Μπάντα του Δρόμου “Κρουστόφωνο”, τους εθελοντές Κιλκίς-Θεσσαλονίκης Σύροι Πρόσφυγες και τον Σύλλογο Μικρασιατών Ευόσμου, ενώ στην ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους, προκειμένου να στηρίξουν το ζωτικό έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

kordelio-evosmos-koinoniko-pantopoleio3
“Σας καλώ λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμμετέχουμε σε αυτήν τη μεγάλη ανθρωπιστική προσπάθεια. Σας καλώ να συμβάλλετε με όποιο τρόπο μπορείτε τόσο με την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης όσο και με τη διάθεση φαρμάκων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ώστε να καλυφθούν ο ανάγκες ακόμη περισσότερων συνδημοτών μας”τόνισε ο κ. Ταλατάς.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου πραγματοποιήθηκε σε ειδικό χώρο υποδοχής η συλλογή των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης, μέλη της ομάδας δράσης των κοινωνικών δομών του δήμου ενημέρωσαν τον κόσμο, με τη διανομή ενημερωτικού υλικού, για τους τρόπους ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου.