«Υγειονομική βόμβα» σε διαμέρισμα στην Τούμπα

diamerisma-skoupidia-kathariotita1

Συνελήφθη μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης (07-10-2015), στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Υγειονομικού Κανονισμού και Υγειονομικών Διατάξεων.

diamerisma-skoupidia-kathariotita3

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης βασιμότητας καταγγελιών για ύπαρξη σοβαρής εστίας μόλυνσης σε διαμέρισμα στην περιοχή της Τούμπας, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, με συμμετοχή συνεργείου καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής, μεσημεριανές ώρες σήμερα (07-10-2015), πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία έγιναν έρευνες σε:

  • διαμέρισμα όπου διέμενε ο 58χρονος άντρας,
  • υπαίθριους χώρους αυτού (μπαλκόνια) και σε
  • χώρους περιμετρικά του διαμερίσματος.

diamerisma-skoupidia-kathariotita4

Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων (5 τόνων περίπου), ειδών ρακοσυλλογής και αντικειμένων που ο συλληφθείς είχε ανακτήσει από κάδους απορριμμάτων, ενώ διαπιστώθηκαν ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και διαβίωσης  του διαμερίσματος, καθώς και έντονη δυσοσμία, με πιθανό κίνδυνο υγειονομικής φύσης.

diamerisma-skoupidia-kathariotita2

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.