Νυχτερινός ημιμαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 Οκτ 2015 - 08:00

Τελευταία Ενημέρωση: 13:00

marathonios-podia

Σπουδαία ονόματα των μεγάλων αποστάσεων συγκαταλέγονται ανάμεσα στους περισσότερους από 20.000 δρομείς από 53 χώρες που θα βρεθούν στην εκκίνηση του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ

Η φετινή διοργάνωση δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τη μαζικότητα των συμμετοχών, που για άλλη μια χρονιά ξεπερνά κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αλλά και από την παρουσία δρομέων υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να περάσουν από τους πρώτους την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο.

Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. (θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου στις 18:45 από την Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Λεωφόρου Νίκης), στην κατηγορία ανδρών, θα αναμετρηθούν αθλητές όπως ο θριαμβευτής του 2013 και πρωταθλητής του διοργανωτή «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων» Μιχάλης Παρμάκης και ο Κώστας Γκελαούζος.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον υπόσχεται ο αντίστοιχος αγώνας των γυναικών, όπου έχουν δηλωθεί μεταξύ άλλων η Παναγιώτα Βλαχάκη, η Βασιλική Καραγεωργάκη, η νικήτρια των 5.000 μ. στη διοργάνωση του 2012 Δήμητρα Ιορδανίδου και η επίσης εκπρόσωπος του διοργανωτή «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων» Ελευθερία Παπαδοπούλου.

Ισχυρός ανταγωνισμός αναμένεται και στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (ώρα εκκίνησης 21:15, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), όπου στους άνδρες έχει δηλώσει συμμετοχή ο νικητής του 2012 και 3ος στον περσινό αγώνα Μάριος Αποστολίδης, ενώ στις γυναίκες θα είναι παρούσα η νικήτρια των δύο προηγούμενων ετών Μαργαρίτα Ντίνα, που θα διεκδικήσει το «3 στα 3».

Οι ξεχωριστές παρουσίες δεν σταματούν εκεί, αφού στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000 μ. θα βρεθούν αρκετά ακόμη αστέρια του ελληνικού αθλητισμού, του χθες και του σήμερα: Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης Βούλα Πατουλίδου, ο υπερμαραθωνοδρόμος και παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας Γιάννης Κουρκουρίκης, καθώς και οι πανελληνιονίκες του στίβου Μιχάλης Δαρδανελιώτης και Τηλέμαχος Ρούτας, θα αφήσουν το στίγμα τους στη νυχτερινή γιορτή δρόμου της Θεσσαλονίκης.

Μοναδική λάμψη υπόσχονται και οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Οι Ολυμπιονίκες του στίβου Πηγή Δεβετζή, Αναστασία Κελεσίδου και Πόπη Ουζούνη, οι Ολυμπιονίκες της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης και Βασίλης Τσολακίδης, ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, οι Ολυμπιονίκες της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση και Ευαγγελία Ψάρρα, η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κλεάνθης Μπάργκας και η Ολυμπιονίκης του μπάσκετ Πόλυ Σαρέγκου περιλαμβάνονται στην επίλεκτη ομάδα δρομέων, με την οποία θα τρέξουν επίσης η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης δρ. Κυριακή Ουδατζή, αλλά και η παλιά πρωταθλήτρια του στίβου και πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου.

Επιπλέον, ένα σημαντικό μήνυμα θα στείλουν μέσα από τη δική τους παρουσία η 17χρονη κωφάλαλη πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Σοφία Τσιόλα και ο 94χρονος Φώτης Πετρίδης, ο γηραιότερος δρομέας της διοργάνωσης.

Με τις δικές τους ομάδες θα τρέξουν οι 49 υποστηριζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή το ποσό των 5 ευρώ για κάθε δρομέα τους.

Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, το πρόγραμμά της οποίας αναμεταδίδεται και σε live streaming από το δικτυακό τόπο http://webtv.ert.gr/ert3/.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.thessalonikihalfmarathon.org.