Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία αντιρατσιστικών οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του νέου σιδηροδρομικού σταθμού, σημείο που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το χώρο συγκέντρωσης μεταναστών από γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, ενώ πενήντα περίπου άτομα -σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση– πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη την περιοχή Αμπελοκήπων.

Όπως αναφέρουν σε γραπτό ψήφισμα που διένειμαν, ενώ χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς περνώντας τα ευρωπαϊκά σύνορα, “ο “πολιτισμένος” ευρωπαϊκός κόσμος και η ΕΕ σε επίπεδο ηγεσιών, αναγκάστηκαν να ασχοληθούν μόνο όταν η κατάσταση έφθασε στα όρια”.

Μεταξύ άλλων ζητούν κατάργηση της Συνθήκης Δουβλίνο 2, κλείσιμο των στρατοπέδων υποδοχής, διάλυση του φράχτη στον Έβρο, κ.α.