Ενημερωτικό διήμερο για μαθητές, γονείς και καθηγητές στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 Οκτ 2015 - 16:10

Τελευταία Ενημέρωση: 16:29

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Περίπου 500 μαθητές, φοιτητές, γονείς και καθηγητές αναμένεται να παρακολουθήσουν το ενημερωτικό διήμερο για τη σχέση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έργου «Skills Balancing».

Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013» και όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης «αποσκοπεί στην εξισορρόπηση της επαγγελματικής προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων, μέσα από μία σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων, που θα επιτρέψουν την επέκταση της σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας στη διασυνοριακή περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ.Λεκάκη είναι ένα πρόγραμμα που το «πάλεψε» ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για τη συνέχεια.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- τη χρήση του ηλεκτρονικού οδηγού για την οργάνωση του προγράμματος δια βίου μάθησης από 5.000 πολίτες και 600 επιχειρήσεις, την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του έργου από 2.000 χρήστες ετησίως και την ίδρυση και λειτουργία δύο κέντρων στήριξης σε Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία.

Η επιμόρφωση μπορεί να αποτελέσει τη «δύναμη» των μικρών επιχειρήσεων υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΓΣΕΒΕΕ, Βασίλης Σιωμάδης, τονίζοντας παράλληλα πως «προ κρίσης είχαμε εισροή επαγγελματιών από τη Βουλγαρία. Τώρα έχει αντιστραφεί το φαινόμενο και οι Ελληνες στρέφονται στη γειτονική χώρα».

Εταίροι του έργου είναι: υπουργείο Παιδείας/Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης – Επικεφαλής Εταίρος, Δήμος Θεσσαλονίκης, Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β.Ε., Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών, Champer of Commerce and Industry – Blagoevgrad και το Πανεπιστήμιο Southwest University «Neofit Rilski».