Ο πρώτος των πρώτων «έκρουσε τον κώδωνα» της έναρξης των μαθημάτων, έπειτα από δεκαετίες

pamak

Ξαναήχησε σήμερα έπειτα από δεκαετίες «ο κώδων» της παλιάς Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, κατά την τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο σημερινό πλέον Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ο Νικόλαος Αδαμίδης, που εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με 19.374 μόρια, πρώτος των πρώτων νέων φοιτητών του Πανεπιστημίου, είχε την ευκαιρία να σημάνει την επίσημη έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, μπροστά σε πολλές εκατοντάδες συμφοιτητών του, που είχαν κατακλύσει κάθε σπιθαμή του Αμφιθεάτρου Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρύτανης, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, καλωσόρισε τα νέα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Δημήτρης Ταγκούλης, παρουσίασε της δράσεις του Συλλόγου στους νέους συμφοιτητές του.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους η παρουσίαση του κ. Θωμά Δούζη, ο οποίος μέσα από το ίδιο αμφιθέατρο ξεκινούσε πριν από 15 χρόνια τις σπουδές του, που μαζί με το καινοτόμο και επιχειρηματικό πνεύμα του τον βοήθησαν εν τέλει στο να είναι σήμερα ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, με αναγνώριση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Ευρώπη και Αμερική.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι και βιβλία, προσφορά των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου στους πρωτεύσαντες φοιτητές των Τμημάτων, από τις Πρυτανικές Αρχές, τους Κοσμήτορες των Σχολών και από τους Προέδρους των αντίστοιχων Τμημάτων, ενώ απονεμήθηκε και μια υποτροφία για την εκμάθηση ξένης γλώσσας στον Νίκο Αδαμίδη.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση των φοιτητών από τα Τμήματα στα οποία έχει εισαχθεί ο καθένας τους, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσική τζαζ, από μικρό σχήμα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Ακολουθούν τα ονόματα όσων φοιτητών τιμήθηκαν:

ΟνοματεπώνυμοΤμήμαΒαθμός πρόσβασης
Νικόλαος Αδαμίδης
του Σάββα
Οικονομικών Επιστημών19.374
Παρασκευάς Καραστέργιος
του Στέργιου
Οργάνωσης και
Διοίκησης Επιχειρήσεων
19.361
Ινώ Τερζή
του Ευαγγέλου
Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών19.978
Νικόλαος Κάτος
του Αθανασίου
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής19.305
Iωάννα Γανίτη
του Αθανασίου
Εφαρμοσμένης Πληροφορικής18.082
Ελένη Ιωσηφίδου

του Ιωσήφ

Εκπαιδευτικής και
Κοινωνικής Πολιτικής
18.402
Άννα-Αναστασία Μανουσάκη
του Αντωνίου
Βαλκανικών, Σλαβικών
και Ανατολικών Σπουδών
18.134
Γεώργιος Μαγαλιός
του Ευθυμίου
Μουσικής Επιστήμης
και Τέχνης
22.225

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί οι νέοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν στους χώρους της Βιβλιοθήκης για τις υπηρεσίες και τα γραφεία του Πανεπιστημίου, με στόχο να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετούνται καλύτερα κατά τη φοιτητική τους ζωή. Για να αποκτήσει, μάλιστα, η ξενάγηση ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί και το Κυνήγι Μυστηρίου, από όσους φοιτητές δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στον εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης οι νεοεισαχθέντες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις των: TEDxUniversityofMacedonia, του Συλλόγου Φοιτητών, της AΙΕSEC, της Περιβαλλοντικής Ομάδας, του Ομίλου Ρητορικής , του Finance Club και των Πολυφωνικών Αναλογίων σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ.

Τέλος, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, θα διοργανωθεί εκδρομή – εξόρμηση γνωριμίας με το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.