Ημερίδα Ενημέρωσης και Δωρεάν Μαστογραφίες από τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζοντας τη μεγάλη εκστρατεία για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα πρόληψης, διοργανώνει την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57) ενημερωτική εκδήλωση.

Την εκδήλωση διοργανώνουν  η Αντιδημαρχία Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης – Νέας Γενιάς, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και το Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης.

Ομιλητές της ιατρικής ημερίδας θα είναι  ο Χειρουργός Μαστού κ. Άρης Τσιφτσόγλου, ο Γυναικολόγος – Χειρουργός Μαστού κ. Κλέαρχος Δεσίρης, και ο Ακτινοδιαγνώστης κ. Απόστολος Τσικές.

«Σήμερα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, ο Δήμος μας προσπαθεί μέσα από μια ενδιαφέρουσα σειρά ιατρικών εκδηλώσεων να εξαλείψει συναισθήματα όπως η άγνοια, ο φόβος και η προκατάληψη, αναδεικνύοντας και προτάσσοντας ως νέο τρόπο ζωής, την ενημέρωση, την πρόληψη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συμμετοχή σε θέματα υγείας που εάν διαγνωσθούν εγκαίρως σώζουν ζωές»δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου επενδύοντας στη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης θα συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και άλλων δράσεων ευαισθητοποίησης, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην προαγωγή της πρόληψης, η οποία  αποτελεί το κλειδί για τη θεραπεία και την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας” τόνισε ο  Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής,  Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλης Ταλατάς.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα προσφερθούν στο  κοινό Δωρεάν 40 Μαστογραφίες, προσφορά των Χορηγών. Η διάθεση των Μαστογραφιών θα γίνει με κλήρωση,  με προτεραιότητα σε ανασφάλιστες, άνεργες γυναίκες και δικαιούχους πρόνοιας.