Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο με 5.300 ευρώ και έγιναν καπνός!

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σήμερα Παρασκευή (16-10-2015), προϊστάμενος Υπηρεσίας που στεγάζεται στη Ν. Λαχαναγορά, κατήγγειλε ότι πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, άγνωστοι εισήλθαν παράνομα στο χώρο του ταμείου και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε (5.300) ευρώ και εγγυητικές επιστολές τραπέζης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης.

Συλλήψεις ατόμων για παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για εντοπισμό επιχειρήσεων που διαθέτουν προς πώληση βιβλιοδετημένες φωτοτυπίες ξενόγλωσσων βιβλίων χωρίς την απαιτούμενη άδεια των πνευματικών δημιουργών-εκδοτριών εταιρειών, κατά το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν στις περιοχές Αμπελοκήπων και Πυλαίας, από αστυνομικούς των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, δύο τέτοια καταστήματα. Συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι των καταστημάτων και κατασχέθηκαν (18) βιβλιοδετημένα φωτοαντίγραφα αγγλικών βιβλίων.
Συλλήψεις ατόμων για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
Την Πέμπτη 15-10-2015, περιπολούντες αστυνομικοί ομάδων “Ζ” και ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν δύο άτομα, διότι κατείχαν συνολικά (72) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Συλλήψεις για κλοπές και απόπειρα κλοπής
Κατά το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα για δύο περιπτώσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής.
Καταγγελία για απάτη
Την 15-10-2015, μεσημεριανές ώρες, αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν δύο άτομα για απάτη, έπειτα από σχετική καταγγελία. Πρόκειται για 55χρονο ημεδαπό και 40χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι προσποιούμενοι τους εθελοντές υποστήριξης συσσιτίου, έπεισαν παραγωγούς – πωλητές, να τους παράσχουν υπό μορφή δωρεάς διάφορα είδη. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς αλλοδαπός, μαζί με 59χρονο συνεργό του, σε βάρος του οποίου επίσης σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, κινούμενοι στην ίδια λαϊκή αγορά, κατ’ επανάληψη προέβαιναν στην παραπάνω ενέργεια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.