Πήγαν να «γδύσουν» στη Θεσσαλονίκη εταιρεία υπό πτώχευση!

car13

Η άμεση κινητοποίηση και η ενδελεχής έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, οδήγησε στη σύλληψη έξι ατόμων, τα οποία εμπλέκονται σε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής, από εταιρεία, που τελεί σε καθεστώς πτώχευσης.

Πρόκειται για έξι άτομα ηλικίας 22, 29, 39, 46, 50 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 16-10-2015, τέσσερις (4) εκ των συλληφθέντων, κατελήφθησαν από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, να προσπαθούν να φορτώσουν σε γερανοφόρο όχημα, ένα μηχάνημα ψύξης – συμπίεσης αξίας περίπου 60.000 ευρώ, από το εσωτερικό εγκαταστάσεων εταιρείας τυποποίησης και εμπορίας κατεψυγμένων ειδών, που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και τελεί σε καθεστώς πτώχευσης.

Κατά το σχετικό έλεγχο ένας εκ των παραπάνω (55χρονος),  δηλώνοντας την ιδιότητά του (δικαστικός επιμελητής), ανέφερε ότι ενεργεί κατ’ εντολή του διορισθέντα συνδίκου της πτώχευσης και ότι τα μηχανήματα που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις, θα μεταφέρονταν σε μάντρα πώλησης παλαιών μετάλλων ιδιοκτησίας του 50χρονου, που συνελήφθη την επόμενη ημέρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο διορισθείς σύνδικος πτώχευσης, ουδέποτε έδωσε σχετική εντολή σε οποιονδήποτε, ενώ κατά τη μετάβασή του στην εν λόγω εταιρεία, διαπίστωσε ότι από το εσωτερικό είχε αφαιρεθεί επιπλέον, μία γεννήτρια μεγάλης χρηματικής αξίας. Επίσης, ανέφερε, ότι κατά το παρελθόν έχουν διαπιστωθεί και άλλες περιπτώσεις κλοπών από την εταιρεία, οι οποίες δηλώθηκαν στις αρμόδιες Αρχές.

Επίσης σημειώνεται, ότι σε βάρος του 50χρονου, έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του στην παραπάνω Υπηρεσία για αδικήματα της «Υπεξαίρεσης  Ιδιαίτερα Μεγάλης Αξίας» και «Πλαστογραφίας».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.