Μπαράζ συλλήψεων το τελευταίο διήμερο στη Θεσσαλονίκη

peripoliko1

Στη σύλληψη (40) ατόμων και στη βεβαίωση (27) παραβάσεων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο διήμερο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:

 • (1) άτομο για περίπτωση ληστείας. Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20-10-2015), πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που περιπολούσε στην ευρύτερη περιοχή της Μενεμένης, εντόπισε, καταδίωξε και συνέλαβε 19χρονο, ο οποίος λίγο νωρίτερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε τσάντα 37χρονης πεζής.
 •  (8) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
 • (10) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 24χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) ετών, για ληστεία. Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 66χρονης, η οποία συνελήφθη από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με συνολική ποινή φυλάκισης (4) ετών, για απάτη.
 • (9) άτομα διότι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα, που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
 • (5) άτομα για απόπειρα κλοπής. Πρόκειται για πέντε άτομα, ηλικίας 18 έως 23 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες την 18-10-2015, διότι νωρίτερα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κυλικείο Σχολείου στην περιοχή του Ευόσμου.
 • (1) άτομο για κλοπή πετρελαίου κίνησης από τουριστικό λεωφορείο.
  (1) άτομο για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.
 • (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (130) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.
 • (1) άτομο για παράβαση Νόμου περί Παιγνίων.
 • (2) άτομα για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν (25) παραβάσεις του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων και (2) παραβάσεις για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.