Τον Γ. Μπουτάρη συνάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

mitsotakis-boutaris

Τον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη  υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτοδιοικητικά θέματα όπως και για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, σχετικά με την ανάπτυξη και την ανάδειξη της πόλης.

Στη συζήτηση θίχτηκαν θέματα όπως η διαχείριση απορριμμάτων και η ενεργειακή αξιοποίησή τους, η δημιουργία αποτεφρωτηρίου, θέματα κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και θέματα δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, καθώς και αναπτυξιακά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την περιοδεία για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.«Εύχομαι καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη που εκπροσωπεί το κομμάτι αυτό της Νέας Δημοκρατίας και της Κεντροδεξιάς, η οποία εκφράζει το φιλελεύθερο και προοδευτικό στοιχείο της παράταξης», ενώ χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα αυτό που έγινε επί θητείας του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με τις προτάσεις που είχε κάνει για τις αξιολογήσεις και τις ποσοστώσεις σε αυτό το καρκίνωμα που λέγεται δημόσια διοίκηση και μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην εκτίμηση που τρέφει στο Δήμαρχο και στο έργο που επιτελεί στη Θεσσαλονίκη. «Είχαμε την ευκαιρία, συμπλήρωσε, να συζητήσουμε για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης, στο πλαίσιο της δεύτερης θητείας του, για τα μεγάλα έργα τα οποία δρομολογούνται και να ενημερωθώ από τον ίδιο και από τους συνεργάτες του για τις ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει. Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, «τις συνολικές προσπάθειες του Δημάρχου για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και την περιφερειακή διάσταση της αναπτυξιακής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η πόλη».