Δέκα νέα αντιρρυπαντικά οχήματα παρέλαβε ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

kordelio-evosmos-oximata1

Με δέκα νέα υπερσύγχρονα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ενισχύθηκε ο υπηρεσιακός στόλος οχημάτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, συμβάλλοντας στην ανανέωση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού και στην περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δήμου.

Συγκεκριμένα στο δυναμικό του δημοτικού στόλου εντάχθηκαν: 2 Διπλοκάμπινα μικρά φορτηγά ανατρεπόμενα, 2 Μικρά ανατρεπόμενα φορτηγά, 1 Μεγάλο ανατρεπόμενο φορτηγό, 1 Μεγάλο ανατρεπόμενο φορτηγό με γερανό, 1 Καλαθοφόρο μηχάνημα ύψους εργασίας 19μ., 2 Λεωφορεία 52 θέσεων και 1 Εκσκαπτικό μηχάνημα τύπου JCB.

kordelio-evosmos-oximata2

Η προμήθεια των οχημάτων εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και αντικατάστασης ρυπογόνων δημοτικών οχημάτων με νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας» του ΕΠΙΠΕΡΑΑ, συνολικού προϋπολογισμού  2.241.798 ευρώ.

kordelio-evosmos-oximata3

“Η ανανέωση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού και των οχημάτων που υπηρετούν και υποστηρίζουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, συντήρησης και τεχνικών έργων είναι αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα του έργου που αφορά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, τονίζοντας πως σταθερή επιδίωξη του Δήμου αποτελεί η εκ βάθρων ανανέωση του στόλου, προκειμένου να αντικατασταθούν με νέα οικολογικής τεχνολογίας οχήματα, συνεισφέροντας τόσο στην κάλυψη των αναγκών όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

“Η επιχείρηση εκσυγχρονισμού του μηχανοκίνητου εξοπλισμού του Δήμου μας συνεχίζεται, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του στόλου της καθαριότητας. Τις επόμενες ημέρες παραλαμβάνουμε 6 νέα απορριμματοφόρα, τύπου “πρέσας”. Στο σχεδιασμό μας εντάσσεται επίσης η προμήθεια καδοπλυντηρίων που σε συνδυασμό με την επικείμενη τοποθέτηση νέων κάδων, θα  συνδράμουν στη μεγάλη προσπάθεια για την καθαριότητα στο Δήμο μας” επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων κ. Γιώργος Μαξούρας.