Απ. Τζιτζικώστας: Να αναθεωρήσει τις σκέψεις της για τη ΔΕΠΘΕ η κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM

“Να αναθεωρήσει τις σκέψεις της περί μετατροπής της ΔΕΠΘΕ σε Ανώνυμη Εταιρία, γεγονός που θα βάλει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας της και κυρίως θα προσθέσει στον πολύ μακρύ κατάλογο των άνεργων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων των ΜΜΕ, άλλους 115 εργαζόμενους” καλεί την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κι εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.
“Σε μια πόλη, που τα ΜΜΕ συρρικνώθηκαν τα τελευταία χρόνια δραματικά, η κυβέρνηση επιλέγει να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία και των τελευταίων που απέμειναν. Προχωρά προσχηματικά στη δήθεν εξυγίανση των ΜΜΕ και των συχνοτήτων και για αυτό το λόγο δεν θα υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα, παρά μόνο θα πληρώσουν τη νύφη μέσα όπως η Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, που έχουν αποδείξει τη χρησιμότητά τους, τον πλουραλισμό, τη δημοκρατική και διαφανή λειτουργία τους και την προσήλωσή τους στην ακομμάτιστη ενημέρωση των πολιτών” τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας.

“Γι’ ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε γκάφα, μπερδεύοντας τις μεταρρυθμίσεις με το γκρέμισμα” σημειώνει ο κ. Τζιτζικώστας και προσθέτει: “Με το θεσμικό μου ρόλο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά κυρίως ως Μακεδόνας, δεν μπορώ να δεχτώ επ’ ουδενί τη λεηλασία της περιουσίας των Θεσσαλονικέων. Αυτοί που δήθεν κόπτονταν για τα συμφέροντα των εργαζομένων και προτάσσουν την ανάγκη να υπάρχει παράλληλα με την ιδιωτική και δημόσια ενημέρωση, τώρα υπονομεύουν το χαρακτήρα και την ίδια τη βιωσιμότητα των δημοτικών μέσων! Τα δημοτικά μέσα δεν μπορούν να μπαίνουν σε δημοπρασίες, οι οποίες μόνον άδολες δεν είναι…”.