Ανήλικοι λήστευαν πεζούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Πολυμελής συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.

Συνελήφθησαν ξημερώματα χθες (08-11-2015), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πέντε άτομα (δύο άτομα ηλικίας 16 και 20 ετών και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 15 και 16 ετών), οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν προσεγγίσει παρέα τεσσάρων ατόμων και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου και την άσκηση σωματικής βίας είχαν αφαιρέσει τρία κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική συσκευή και χρηματικό ποσό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, οι συλληφθέντες, τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον, είχαν συστήσει συμμορία και είτε όλοι μαζί, είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (κατσαβιδιού) και τη χρήση σωματικής βίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών πολιτών στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά. Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι στο ανωτέρω χρονικό διάστημα έχουν διαπράξει τέσσερις ληστείες σε βάρος πεζών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και ληστείες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσσαλονίκης.