Συμπλοκή στη συγκέντρωση ποντιακών σωματείων στη Θεσσαλονίκη

pontioi-diamartyria-thessaloniki

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη συγκέντρωση ποντιακών σωματείων στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς κ. Χρήστο Χατζησάββα και τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης κ. Αρτεμη Ματθαιόπουλο επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης την οποία περιφρουρούσαν ομάδες Ποντίων.

Ακολούθησε συμπλοκή στην οποία ενεπλάκησαν και άλλοι Χρυσαυγίτες ενώ στις παρυφές τις συγκέντρωσης μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότωφ.
Η ένταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δίχως να χρειαστεί να επέμβει η αστυνομία και η εκδήλωση εξελίχθηκε κανονικά με πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Στο ψήφισμα που επέδωσαν στην Γραμματέα του ΥΜΑΘ κ.Μαρια Κολια-Τσραουχά οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν την άμεση παραίτηση του κ.Φιλη ή, εαν ο ίδιος δεν το πράξει, την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό.

Η συγκέντρωση είχε οργανωθεί από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με την συμμετοχή και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Ελλάδος.