Με τον Γ. Μπουτάρη συναντήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρέμ Ντεμιρτάς

boutaris-ekrem-ntemirtas

Συνάντηση είχε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς, στο Δημαρχείο.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για τη βελτίωση που σημειώνεται στην τουριστική και επιχειρηματική κίνηση από την Ελλάδα και την Τουρκία, με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός περίπου μήνα από την έναρξη των απευθείας πτήσεων Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, ενώ διερευνήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής σε επίπεδο διπλωματίας των πόλεων, στη συνεργασία με τους φορείς της πόλης με στόχο την αντιπροσωπευτική προβολή της Θεσσαλονίκης σε επιλεγμένους προορισμούς και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Σμύρνη, από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2015.

Από την πλευρά του, ο  Εκρέμ Ντεμιρτάς, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την προβολή της Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη και εκτίμησε ότι πρέπει να επιστρατευτούν όλα τα δυνατά μέσα, όπως ο Τύπος, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι γνωριμίες μεταξύ των επιχειρηματιών, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα έχει αμοιβαίο όφελος.

Τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης συνόδευσαν μέλη του Επιμελητηρίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας.