Αισθητική αναβάθμιση στην 3η δημοτική κοινότητα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Υπογείωση Δικτύου και Ηλεκτροφωτισμός Οδών Γ’ Δημ. Κοινότητας (Ακροπόλεως, Κλαυθμώνος, Θεοτοκοπούλου, Επταπυργίου κ.λπ)», υπογράφηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του φωτισμού, στην αισθητική αναβάθμιση με την απομάκρυνση εναερίων καλωδίων σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας με την εγκατάσταση 154 νέων φωτιστικών, τύπου Led, χαμηλής κατανάλωσης.

Με το έργο, το οποίο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης 2015 – 2016, προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κεντρικές οδούς της 3ης Δημοτικής Κοινότητας και στο πάρκο Πολυδώρου. Συγκεκριμένα, οι επεμβάσεις ηλεκτροφωτισμού περιλαμβάνουν την οδό Ακροπόλεως, από την Αγίας Σοφίας έως την Κλαυθμώνος, την οδό Θεοτοκόπουλου, από την Βλαχάβα έως την Ακροπόλεως, την οδό Κλαυθμώνος, από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων έως την Αγράφων, την οδό Επταπυργίου, από την Ακροπόλεως έως την Παλαμίδου, την οδό Πολυδώρου, από την Κλαυθμώνος έως την Πελοπίδα και το Πάρκο Πολυδώρου, στο τμήμα εκτός των τειχών.

Επισημαίνεται ότι ο φωτισμός των παραπάνω δρόμων επιτυγχάνεται μέχρι τώρα με φωτιστικά σώματα νατρίου, ισχύος 150–250 W, αναρτημένα σε 10μετρους τσιμεντένιους και ξύλινους ιστούς της ΔΕΗ, οι οποίοι θα αντικατασταθούν με νέους μεταλλικούς ιστούς, ύψους 4 έως 6 μέτρων και με φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (50–80 W).

Η συνολική δαπάνη που προκύπτει από τη σύμβαση ανέρχεται στα 319.698,55€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το έργο αναμένεται να  ολοκληρωθεί εντός 240 ημερών.