Συνεχίζονται οι προβολές του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι προβολές του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που διανύει την έβδομη ημέρα του. Στις έξι κινηματογραφικές αίθουσες στο Ολύμπιον και το Λιμάνι, χτυπά δυνατά η καρδιά του Φεστιβάλ. Τα εκδοτήρια είναι γεμάτα με κόσμο που με αμείωτο ενδιαφέρον προμηθεύεται τα εισιτήριά του. Κάθε πρωί οι αίθουσες γεμίζουν με παιδιά και εφήβους – αναμένεται ότι θα φτάσουν τις 3.000 μέχρι το τέλος του Φεστιβάλ – που παρακολουθούν με ενθουσιασμό τις ταινίες της Νεανικής Οθόνης. Στις προβολές, συχνά sold out από νωρίς το μεσημέρι, οι σινεφίλ ζουν καθημερινά έντονες κινηματογραφικές συγκινήσεις ενώ συμμετέχουν ενεργά στις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις με τους σκηνοθέτες!

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στην  αίθουσα Παύλος Ζάννας στις 19:30, το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τον καταξιωμένο Έλληνα κινηματογραφιστή Νίκο Καβουκίδη, ο οποίος έχει υπηρετήσει επί έξι δεκαετίες τον ελληνικό κινηματογράφο, προβάλλοντας σε πρεμιέρα την ταινία Ένα ταξίδι ζωής 60 χρόνων, Νίκος Καβουκίδης 1955 – 2015, σε σκηνοθετική επιμέλεια του ίδιου. Το φιλμ καταγράφει τη δημιουργική του διαδρομή, γεμάτη με εικόνες, πρόσωπα, στιγμές και αγαπημένους συνεργάτες: από το ξεκίνημά του στη Φίνος Φιλμ σε ηλικία 15 ετών και τη μαθητεία δίπλα στον Φιλοποίμενα Φίνο και τον Ντίνο Κατσουρίδη, ως την καταξίωσή του ως διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ δεκάδων ταινιών του παλιού και νέου ελληνικού κινηματογράφου.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί party με τον DjSet Blue Lagoon (Kormoranos) / opening: Nadja στην Αποθήκη Γ στις 22:00. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.