Σεμινάρια τοπικής ιστορίας για εκπαιδευτικούς

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Επιμορφωτικά σεμινάρια για την Τοπική Ιστορία που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015, στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Προξένου Κορομηλά 23) και στο Ιστορικό  Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς (Ανδρέα Παπανδρέου 29Α-29Β, Καλαμαριά). Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, από τις 10.30. έως τις 13.30, στο χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στο γνωστικό αντικείμενο της τοπικής ιστορίας, το οποίο καλούνται να διαχειριστούν για πρώτη φορά. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στο τηλέφωνο 2310 229778. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων θα το βρείτε ΕΔΩ