Συνάντηση Γιάννη Μπουτάρη-Άδωνη Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015,  ο  υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης, στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον βουλευτή της ΝΔ γύρω από αυτοδιοικητικά θέματα και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, σχετικά με την ανάπτυξη και την ανάδειξη της πόλης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας που συμβάλλει, όπως είπε, στην αποκατάσταση της εύρυθμης και σωστής λειτουργίας της πόλης και τόνισε ότι είναι ανάγκη να χαρακτηριστούν ως ανταποδοτικά τα έσοδα από πρόστιμα της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να προσλαμβάνουν περισσότερους δημοτικούς αστυνομικούς. Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε επίσης ότι θεωρεί την επίσκεψη του Άδωνη Γεωργιάδη στο Δημαρχείο σημαντική, καθώς αναδεικνύει τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην εκτίμηση που τρέφει στο Δήμαρχο, καθώς, όπως ανέφερε, επιμένει να αναζητά την ουσία των προβλημάτων και τις λύσεις που απαιτούνται.

Σε ερώτηση σχετικά με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Είναι ένα τραγικό γεγονός, ένα ακόμη βαρύ χτύπημα και θέλω να τονίσω ότι η λύση, δυστυχώς, δεν μπορεί να είναι απλή. Αυτό το φαινόμενο, όμως, δεν πρέπει να το βλέπουμε ως σύγκρουση πολιτισμών, πρόκειται για δράση φανατισμένων και δεν πρέπει να γενικεύουμε».