Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την πραγματοποίηση εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, από το Δήμο Θεσσαλονίκης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, στη διάρκεια της 26ης  τακτικής συνεδρίασής του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, από τις 19.00 έως τις 22.00, στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο μέρος θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Κοινωνικής Υπηρεσίας  της ΧΕΝ, του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θεσσαλονίκης και του επιστημονικού προσωπικού του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, θυμάτων βίας και των παιδιών τους, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε παρουσίαση των δράσεών τους.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών από την εκπαιδευτικό Κυριακή Δούδη και συναυλία του συγκροτήματος Bouche Fermee με κινηματογραφική μουσική.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη σύσταση της δομής του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, θυμάτων βίας και των παιδιών τους, παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο στις γυναίκες που πρέπει να φυγαδευτούν από την εστία της βίας, που μπορεί να βρίσκεται και στο ίδιο τους το σπίτι» τόνισε στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα και συμπλήρωσε: «Στόχος της Διοίκησης του Δήμου είναι η μόνιμη παροχή ασφαλούς χώρου για τις γυναίκες που υφίστανται τις αρνητικές επιπτώσεις της βίας και των παιδιών τους. Η βία προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε μορφή της και κατά όποιου προσώπου κι αν στρέφεται».