Κρίσιμες παρεμβάσεις σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Επταπύργιο

eptapyrgio-neapoli-sykies-thessaloniki

Σε κρίσιμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις, ώστε να ενισχυθούν και να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των παιδιών, προχώρησαν σε μια μονάδα προσχολικής φροντίδας και εκπαίδευσης ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για τον Α΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Επταπυργίου στη Δ.Ε. Συκεών (Επταπυργίου και Βερμίου 32), στον οποίο πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναβάθμισης των υποδομών του. Ήδη η πρώτη φάση έχει ολοκληρωθεί με την αντικατάσταση των δαπέδων σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, όπως επίσης και στον αύλειο χώρο, στον οποίο θα τοποθετηθούν νέα υψηλών προδιαγραφών και πιστοποιήσεων παιχνίδια μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ επίκειται και η αλλαγή κουφωμάτων για την ενεργειακή θωράκιση του κτιρίου και την ενίσχυση της ασφάλειάς του.

«Τα παιδιά μας αξίζουν πάντα την καλύτερη φροντίδα και τη μεγαλύτερη προστασία. Ως δημοτική αρχή οφείλουμε να εξασφαλίζουμε και να βελτιώνουμε διαρκώς τις συνθήκες ώστε να μεγαλώνουν μέσα σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον, κάτι που κάνουμε με ιδιαίτερη χαρά», σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Συγκεκριμένα, στους εσωτερικούς χώρους του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού, όπου φιλοξενούνται 170 νήπια παιδιά και βρέφη, τοποθετήθηκε σύγχρονο ετερογενές δάπεδο PVC καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 700 τ.μ. Αυτό διαθέτει αντιμικροβιακές, αντιβακτηριδιακές και αντιολισθητικές ιδιότητες, με εξαιρετική αντοχή στη φωτιά, ηχομονωτικό με ικανότητα απορρόφησης κραδασμών, που το καθιστούν κατάλληλο για παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς. Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα χημικά καθαρισμού και με περιορισμένη παραμόρφωση στην πίεση αντικειμένων.

Στον αύλειο χώρο, συνολικής επιφάνειας 268 τ.μ., όπου παίζουν και ψυχαγωγούνται τα παιδιά, τοποθετήθηκε ειδικό αντικραδασμικό και αντιολισθητικό δάπεδο ασφαλείας. Σύμφωνα με τη μελέτη που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, ο χώρος θα αποκτήσει ολοκληρωμένη μορφή με την τοποθέτηση νέων παιχνιδιών και νέων κουφωμάτων, με τον συνολικό προϋπολογισμό να καλύπτεται από δημοτικούς πόρους (120.000 €).

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός, ανάλογες εργασίες αναβάθμισης των υποδομών προγραμματίζονται και σε άλλους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου.