Συναυλία για τα 4 χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης

koinoniko-iatreio-thessaloniki

Συναυλία για τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης (ΚΙΑ) Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου (ώρα 21.00), στην αποθήκη 8 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των Χειμερινών Κολυμβητών, της Ματούλας Ζαμάνη και του Δημήτρη Μυστακίδη.

Το ΚΙΑ δέχεται 15000 επισκέψεις άπορων και ανασφάλιστων ασθενών το χρόνο και συμμετέχουν σε αυτό πάνω από 200 αλληλέγγυοι. Τον τελευταίο καιρό έχει μειωθεί ο αριθμός των ασθενών που προσέρχονται για να εξεταστούν αλλά έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται για φάρμακα και ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και ασφαλισμένοι που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους λόγω της υψηλής συμμετοχής στο κόστος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εθελόντρια νοσηλεύτρια Μαρία Τοπαλίδου, η οποία έχει την γραμματειακή υποστήριξη του ΚΙΑ.

“Το ΚΙΑ Θεσσαλονίκης παρέχει εντελώς δωρεάν, με αποκλειστικά εθελοντική συμμετοχή υγειονομικών και μη, πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας σε ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες και αγωνίζεται για την άρση όλων των αποκλεισμών στην Υγεία. Πριν από τέσσερα χρόνια άνοιγε τις πόρτες του σε αυτή την πόλη και τους κατοίκους της, που το αγκάλιασαν, το στήριξαν και το στηρίζουν έμπρακτα με τον τρόπο που ο καθένας κι η καθεμιά μπορεί. Δεν έχουμε επαφή με κανένα φορέα, ούτε με την εκκλησία ούτε με τον δήμο” πρόσθεσε η κ. Τοπαλίδου τονίζοντας ότι το ΚΙΑ λειτουργεί χάρη στους εθελοντές, στις προσφορές φαρμάκων από πολίτες που δεν τα χρειάζονται, ενώ τα μοναδικά έσοδα προέρχονται από δωρεές πολιτών και από συναυλίες που διοργανώνονται για την ενίσχυσή του.

Το ΚΙΑ έχει οδοντιατρείο καθώς επίσης παθολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, νευρολογικό, δερματολογικό, ωτορινολαρυγγολογικό, καρδιολογικό και μαιευτικό ιατρείο. Οι ώρες λειτουργίας του είναι: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:00-21:00 καθώς και δύο Σάββατα τον μήνα 10:00-14:00. Η διεύθυνση είναι: Αισώπου 24, και ραντεβού μπορεί κανείς να κλείσει τηλεφωνικά στο 2310-520386 τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.