Δήμος Παύλου-Μελά: Δεν επαρκεί η κρατική χρηματοδότηση για το Γ.Ν. Παπαγεωργίου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η οικονομική κρίση και η ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική πλήττει , εκτός των άλλων και το εθνικό σύστημα υγείας.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου κινδυνεύει να βάλει λουκέτο εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Τα 35.000.000,00€ της κρατικής χρηματοδότησης δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τη μισθοδοσία, ενώ οι οφειλές του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές ανέρχονται σε 77.000.000,00€. Την ίδια στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία του χρωστούν 210.000.000,00€.

Οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και εξοπλισμό είναι εμφανείς και δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία. Επιπλέον η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κρατάει κλειστές 19 κλίνες ΜΕΘ, 8 χειρουργικές αίθουσες και 2 νοσηλευτικές μονάδες 70 κλινών.

Δυστυχώς η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ. Ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας υποβαθμίζεται και οδηγείται στο κλείσιμο.

Σήμερα το εθνικό σύστημα υγείας έχει απόλυτη ανάγκη από εκσυγχρονισμό και εξυγίανση και όχι από υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση. Πειράματα με την υγεία δεν πρέπει να γίνονται.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά εκφράζει την αγανάκτηση του και καλεί την κυβέρνηση:

·         Να δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας.

·         Να χρηματοδοτήσει άμεσα το νοσοκομείο Παπαγεωργίου με τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών του δαπανών.

·         Να καταβάλει μέρος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

·         Να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά και να λειτουργήσουν οι κλειστές μονάδες και τα χειρουργεία.

·         Όλες οι εξετάσεις των ασθενών να είναι δωρεάν για όλους.

·         Τα ίδια μέτρα να παρθούν για όλα τα νοσοκομεία της πόλης μας , τα οποία αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.