Αρβανιτίδης προς φορείς Θεσσαλονίκης: Συντονιστείτε για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC

Την ανάγκη συντονισμού των φορέων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διεκδικήσουν την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής  της πόλης που λιμνάζουν επί σειρά ετών, επισήμανε ο Τομεάρχης Μακεδονίας-  Θράκης, της ΚΟ της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ, Γιώργος Αρβανιτίδης κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Ο κ. Αρβανιτίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες καθυστερήσεις στην κατασκευή του μετρό, στην ανάγκη άμεσης αξιοποίησης του αεροδρομίου Μακεδονία, προκειμένου να μετατραπεί σε πόλο έλξης περισσότερων αεροπορικών εταιριών αλλά και στο λιμάνι που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη.

Για τις αξιομνημόνευτες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μετρό αλλά και στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η παρατεταμένη αργοπορία για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε δρόμους όπου εκτελείται, με ρυθμούς χελώνας, το έργο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας, μάλιστα, την ανάγκη μετατροπής του αεροδρομίου Μακεδονία και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σε πόλους τοπικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον κ. Αρβανιτίδη  για τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς είναι αναγκασμένες να προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε ένα ρευστό, οικονομικό περιβάλλον στο οποίο το μόνο που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μία ανελέητη και ατέρμονη φοροκαταιγίδα.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ ανάπτυξε τις προτάσεις του επιμελητηρίου εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην αδήριτη ανάγκη μη επιβολής  αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, στην ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, καθώς αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας, αλλά και σε όλες τις δράσεις που θα πρέπει να αναπτυχθούν για την: βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων,  δημιουργία βιώσιμου ασφαλιστικού,  επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος, διαμόρφωση σαφούς εθνικού σχεδίου ανάπτυξης με μακρόπνοο προσανατολισμό και σαφείς προτεραιότητες, ανάπτυξη ενός απλού, σταθερού και ανταγωνιστικού φορολογικού συστήματος,  αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.