Συλλαλητήριο κατά της κυβερνητικής πολιτικής την Παρασκευή

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συγκέντρωση με στόχο “την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Μνημονίων” οργανώνουν μεθαύριο, Παρασκευή, στις 6:30 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη Θεσσαλονίκη.

Θα ακολουθήσει πορεία, η οποία θα περάσει από τα γραφεία της εφημερίδας “Αγγελιοφόρος”, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους, που διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, και θα καταλήξει στο Λιμάνι.

Το μεθαυριανό συλλαλητήριο είναι μια σειρά από δράσεις που αποφάσισαν πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, τα οποία συντονίζουν τον αγώνα τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Εκπρόσωποι τους, όπως ο πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Γιάννης Λαθήρας και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Λιμάνι Τριαντάφυλλος, έδωσαν συνέντευξη Τύπου και τόνισαν πως ο συντονισμός αυτός είναι αναγκαίος γιατί “έναν τέτοιον αγώνα δεν μπορεί και δεν θέλει να τον οργανώσει ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, η υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και οι κυρίαρχες δυνάμεις στις ομοσπονδίες και το Ε.Κ.Θ.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΕΔΟΘ που παραμένουν εγκλωβισμένες σε μια ηττοπαθή, γραφειοκρατική λογική κι αντίληψη”.