Κορδελιό: Εκλάπη το όπλο του Παύλου Μελά από τον μπρούντζινο ανδριάντα του

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξαφανίστηκε το τουφέκι στο άγαλμα του Παύλου Μελά, που κοσμεί το κέντρο της πλατείας Σκρα στο Κορδελιό.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι περαστικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν αντίκρισαν λειψό το άγαλμα του Μακεδονομάχου. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και τους υπευθύνους του Δήμου Κορδελιού, που διαπίστωσαν ότι οι δράστες αφαίρεσαν το τουφέκι με τη χρήση ειδικού τροχού και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 15 περίπου μέρες και οι υπηρεσίες του Δήμου το αντιλήφθηκαν την επομένη.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ο μπρούντζινος ανδριάντας του Παύλου Μελά είναι τοποθετημένος στο μνημείο όπου κατατίθενται τα στεφάνια σε κάθε εθνική επέτειο.

«Ο χώρος είναι ιερός. Παλαιότερα είχε ξανασημειωθεί περιστατικό βεβήλωσης του ανδριάντα» αναφέρει και επισημαίνει ότι αυτή τη φορά οι δράστες έκοψαν το όπλο από το σημείο του καρπού του χεριού, προφανώς για να πουλήσουν το κομμάτι για το μέταλλο.

«Το άγαλμα αυτό συμβολίζει τους αγώνες του Παύλου Μελά για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Είμαστε σε επαφή με τον καλλιτέχνη που υποθέτουμε ότι έχει το πρόπλασμα, το καλούπι ώστε να ξανατοποθετηθεί το τμήμα που αφαιρέθηκε» λέει ο κ. Σούλας και χαρακτηρίζει λυπηρό «το να μην σέβονται κάποιοι ούτε τους αγωνιστές για την απελευθέρωση της Μακεδονίας αλλά ούτε και την ιστορία του τόπου μας».