Ραντεβού με τον Άγιο Βασίλη κλείνει ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ραντεβού με τον αγαπημένο Άγιο των μικρών παιδιών κλείνει και φέτος ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, διοργανώνοντας για ακόμη μια χρονιά το “Χωριό του Άη Βασίλη”. Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη διαδραστική εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού & Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί και στις δύο δημοτικές κοινότητες  και συγκεκριμένα:

– την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 11π.μ. – 2 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

– και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου από τις 11π.μ. – 2 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Το “Χωριό του Άη Βασίλη” θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών, όπου θα μπορούν να ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και κατασκευές,  να γράψουν γράμματα στον Αη Βασίλη και  να του τα παραδώσουν προσωπικά.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης δράσης, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τη δραματοποίηση Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος σε εργαστήρια κατασκευής στολιδιών και διακοσμητικών.           Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργήσει ταχυδρομείο και «σπιτάκι του Άη Βασίλη», όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα γράμματά τους, να του τα παραδώσουν καθώς και να βγουν φωτογραφίες μαζί του.

Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά  οι γονείς μπορούν προαιρετικά να προσφέρουν κάποιο τρόφιμο μακριάς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά κ.ά.). Τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου σε εγγεγραμμένες άπορες οικογένειες.