Γιάννης Σαρίδης: «Τα αιτήματα των δήμων πρέπει να στηριχθούν…»

saridis-daniilidis-neapoli-sykies

Την πλήρη στήριξη των αιτημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων, όπως αυτά καταγράφονται στο ψήφισμα και της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ, ζήτησε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης από τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Σαρίδη.

Ο κ.Σαρίδης, συνοδευόμενος από τα στελέχη της Ένωσης Κεντρώων στη Θεσσαλονίκη Γιώργο Ταχματζίδη και Αικατερίνη Κουτρή, επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, από τον οποίο ενημερώθηκε τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στο οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, όσο και για τα ειδικά ζητήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο. Τα μέτρα που προωθούνται με τη δραματική οικονομική αφαίμαξη και τη μείωση των πόρων, ενώ την ίδια ώρα της ανατίθενται νέες αρμοδιότητες χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων, όπως το επιβάλλει το Σύνταγμα, οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη χρεωκοπία. Οι κυβερνώντες οφείλουν να καταλάβουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τιμωρητικές διαθέσεις, τις τραγικές συνέπειες των οποίων στο τέλος θα πληρώσουν οι δημότες και οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν περισσότερο από όλους τις συνθήκες της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης», ανέφερε στον κ.Σαρίδη ο δήμαρχος.

Ταυτόχρονα, ο Σίμος Δανιηλίδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Ένωσης Κεντρώων για μια σειρά μεγάλων και κρίσιμων προβλημάτων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπως είναι το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης, της σχολικής στέγης, των κεντρικών οδικών αξόνων (περιφερειακή οδός, λεωφ. Γ.Παπανικολάου, Λεωφ. Α.Παπανδρέου, Επταπυργίου, κ.ά.), και της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τις δράσεις και τις δυναμικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η δημοτική αρχή για την αντιμετώπισή τους, για την οποία συνεχίζει να αγωνίζεται.

Τέλος, παρουσίασε αναλυτικά το δίκτυο των κοινωνικών υπηρεσιών και προγραμμάτων, όπως και των δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας, που λειτουργούν σε μια συντονισμένη προσπάθεια για τη στήριξη των δημοτών και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και συμβάλλουν στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στοιχεία που απέσπασαν τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.