Η Φώφη Γεννηματά στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου επισκέφτηκε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την επαφή με φορείς και την καταγραφή τοπικών προβλημάτων.

Στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Σούλα, και η οποία έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, παρευρέθησαν μέλη της Διοίκησης του Δήμου και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας και τ. Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Β΄  Θεσσαλονίκης κ. Γ. Αρβανιτίδης, κ.α

Στο επίκεντρο της συζήτησης ο κ. Σούλας έθεσε:

-το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με την έλλειψη Σχολικής Στέγης,

– το πρόβλημα των μειωμένων χρηματοδοτήσεων των Δήμων σε σχέση με τις αρμοδιότητες που τους παραχωρεί η πολιτεία

– τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που έχει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

– το προσφυγικό και μεταναστευτικό καθώς και άλλα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Γνωρίζω την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί προέρχομαι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό που προέχει σήμερα είναι οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σ’ αυτόν τον θεσμό, ο οποίος είναι ο πιο άμεσος προς στον πολίτη. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε έναν διάλογο με τους φορείς από τη Θεσσαλονίκη με στόχο να συμβάλλουμε όπου και όπως μπορούμε στην επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα ζητώ την συμμετοχή των Δημάρχων που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα τοπικά τους προβλήματα» δήλωσε η κ. Γεννηματά.