Περιοδεία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στη Λαϊκή Αγορά των Πεύκων

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ικανοποίηση των κατοίκων των Πεύκων για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς κατέγραψε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου κλιμάκιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, περιόδευσε στους χώρους της Λαϊκής.

Συνοδευόμενος από τον τοπικό αντιδήμαρχο Αλέκο Σιμητόπουλο, τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, ο Σ.Δανιηλίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καταναλωτές, τους παραγωγούς και μικροπωλητές και να ανταλλάξει ευχές. Ταυτόχρονα, κατέγραψε τις παρατηρήσεις τους για περαιτέρω επέκταση και ενίσχυση της Λαϊκής Αγοράς με στόχο τη μεγαλύτερη ανταπόκρισή της στις ανάγκες της περιοχής.

«Η τεράστια αποδοχή την οποία είδαμε σήμερα από τους πολίτες αλλά και από τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς των Πεύκων δικαιώνει πλήρως τον αγώνα και την προσπάθειά μας που καταβάλλαμε επί τέσσερα χρόνια. Όλη αυτή τη μακρά περίοδο είχαμε να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα, προσκόμματα αλλά και πόλεμο τον οποίο δεχθήκαμε από διάφορους παράγοντες του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ενώ ήμασταν έτοιμοι από το 2012 για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς, εξαιτίας όλων αυτών των προβλημάτων φθάσαμε στο τέλος του 2015 για να λειτουργήσει. Έστω και μ’ αυτήν την καθυστέρηση των τριών περίπου ετών, ελπίζουμε και πιστεύουμε, από αυτό είδαμε σήμερα, ότι ο λαός και οι οικογένειες των Πεύκων μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους για φρέσκα και καλής ποιότητας αλλά και χαμηλού κόστους προϊόντα», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Από την πλευρά του, ο τοπικός αντιδήμαρχος Αλέκος Σιμητόπουλος έκανε λόγο για «συνεχή παρακολούθηση της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς ώστε μελλοντικά να αποκτήσει δυναμικότερα χαρακτηριστικά».

 

Κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι

Η Λαϊκή Αγορά των Πεύκων ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, και λειτουργεί κάθε Τρίτη στο τέρμα της οδού Μικράς Ασίας, πίσω από το δημοτικό κατάστημα. Αυτή επεκτείνεται σε απόσταση 300 μέτρων με κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, όπου χωροθετήθηκε και ελεύθερο πάρκινγκ για τους καταναλωτές.

Συνολικά συμμετέχουν εκατό παραγωγοί και μικροπωλητές, καλύπτοντας τις ανάγκες τις περιοχής σε οπωροκηπευτικά, σε είδη ένδυσης και υπόδυσης, όπως και σε είδη αλιείας.

Η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στη Δ.Ε. Πεύκων αποτέλεσε έναν από τους πρώτους στόχους που έθεσε στο πρόγραμμά της η διοίκηση του νέου «Καλλικρατικού» δήμου Νεάπολης-Συκεών από το πρώτο έτος της συνένωσης των τεσσάρων πρώην δήμων. Ήταν μια απόφαση που προέκυψε μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης με τους τοπικούς συλλόγους και τους κατοίκους, η οποία εξελίχθηκε σε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το 2012 που ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία της, έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα που περίμεναν οι κάτοικοι της περιοχής! Όπως είχε καταγγείλει και με επιστολές της η δημοτική αρχή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες,  για μεγάλο χρονικό διάστημα το θέμα είχε γίνει «μπαλάκι» μεταξύ διαφόρων κρατικών Υπηρεσιών, ενώ προβάλλονταν κάθε φορά και διαφορετικά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Το θέμα, ωστόσο, διατηρήθηκε από τη διοίκηση του δήμου στον κατάλογο των κορυφαίων προτεραιοτήτων της, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία κάθε εμπόδιο που προβαλλόταν έως και την τελευταία στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το δημοτικό ταμείο για την εκτέλεση έργων διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης της οδού, κατασκευής πεζοδρομίων και δημιουργίας υποδομών.