Ο Γ.Μπουτάρης για τον στολισμό της πλατείας Αριστοτέλους

Κόσμος παρακολουθεί την εκδήλωση για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015. ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Κόσμος παρακολουθεί την εκδήλωση για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015. ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πλατείας Αριστοτέλους, μετά τις αρνητικές κριτικές πολιτών, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. «Μας κοροϊδεύουν ότι είμαστε ανατολίτικο παζάρι. Γιατί ψέματα είναι; Τι είμαστε; Παρίσι ή Λονδίνο;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στάθηκε στο ότι κάθε χρόνο υπάρχουν κριτικές για το χριστουγεννιάτικο στολισμό καθώς σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, ανέφερε πως είναι προτιμότερο τα παιχνίδια να βρίσκονται εντός του χώρου της ΔΕΘ, ενώ παραδέχτηκε πως στην πλατεία Αριστοτέλους «δεν είναι καλή η κατάσταση».

Όσον αφορά τους πλανόδιους που συγκεντρώνονται στην πλατεία Αριστοτέλους ο δήμαρχος είπε «να αφήσουμε τους ανθρώπους να βγάλουν ένα μεροκάματο. Χριστούγεννα είναι. Η λύση δεν είναι να τους κυνηγάμε. Ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει, θα πρέπει να το κάνει η Αστυνομία.»

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ.Μπουτάρης ανέφερε επίσης πως η διοίκηση είναι κοντά σε συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ για παραχώρηση της Νέας Παραλίας για πενήντα χρόνια στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για τη νέα «τρύπα» 7 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας και αφορά εισφορές υπαλλήλων που παρακρατήθηκαν αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την περίοδο 1999-2008, ο κ.Μπουτάρης είπε πως θα πληρωθούν τα χρήματα, ωστόσο, θα ζητήσει ρύθμιση.

Στάθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο από την Hellenic Seaways.