Δήμος Παύλου Μελά: Ανακύκλωση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Δήμος Παύλου Μελά, στην προσπάθεια του

-να συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση των απορριμμάτων,

-να περιορίσει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες,

-να επανεντάξει αξιοποιήσιμα υλικά ως πρώτη ύλη στην παραγωγή νέων προϊόντων,

-αλλά και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες,

υλοποιεί το πρόγραμμα «Ανακύκλωση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)».

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, καταψύκτες, πλυντήρια, συσκευές ψύξης και θέρμανσης, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες Η/Υ, κλπ), είναι ανακυκλώσιμες και η νομοθεσία επιβάλλει την ορθολογική διαχείρισή τους.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά που έχουν ογκώδεις ηλεκτρικές ή και ηλεκτρονικές συσκευές προς ανακύκλωση, να επικοινωνούν στα  παρακάτω τηλέφωνα και να δίνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται ώστε να συλλέγονται άμεσα οι συσκευές από τους χώρους κατοικίας ή εργασίας τους εντός των ορίων του Δήμου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

α. για Σταυρούπολη: 2313302830

β. για Πολίχνη: 2313302329

γ.  για Ευκαρπία: 2313502106

Email επικοινωνίας: stavroulakis@pavlosmelas.gr

Για τις μικροσυσκευές (τηλεφωνικές συσκευές, φαξ, τοστιέρα, σίδερο, κλπ) έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης μικρών συσκευών στα κατά Δημοτικές Ενότητες Τοπικά Καταστήματα.

Στην περίπτωση που η ποσότητα των μικροσυσκευών είναι μεγάλη παρακαλούνται οι πολίτες  να απευθυνθούν  στα παραπάνω τηλέφωνα.

Βασική επιδίωξη του Δήμου είναι η ένταξη των φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων στην καθημερινότητα των πολιτών ώστε να ενδυναμωθεί η περιβαλλοντική συνείδηση και να αναβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδο.