Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο άτομα για απόπειρα απάτης σε βάρος ιατρού

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 Μαρ 2016 - 11:39

Τελευταία Ενημέρωση: 11:39

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων, που αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ιατρό, με το πρόσχημα της αποφυγής επιβολής προστίμου από το Σ.Δ.Ο.Ε.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 52 και 65 ετών,  σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Απόπειρας Απάτης» και της «Άμεσης συνέργειας σε απόπειρα απάτης».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 65χρονη, προσποιούμενη την υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών,  πραγματοποιούσε, κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα περίπου, τηλεφωνικές κλήσεις στο γραφείο του 66χρονου ιατρού, αναφέροντάς του ψευδώς, ότι θα επιβαλλόταν σε βάρος του χρηματικό πρόστιμο από το Σ.Δ.Ο.Ε. ένεκα καταγγελίας και ότι πραγματοποιούνται σχετικοί οικονομικοί έλεγχοι, πλην όμως με την καταβολή του χρηματικού ποσού των 4.000 ευρώ σε αυτήν, θα απέφευγε οποιαδήποτε σχετική διαδικασία.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη ο 52χρονος συνεργός της, που είχε μεταβεί σε περιοχή της Καλαμαριάς, προκειμένου να παραλάβει σχετικό χρηματικό ποσό, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και συνελήφθη και η 65χρονη.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.