Θεσσαλονίκη: Εργασίες σε περιφερειακή και νέα εθνική οδό από σήμερα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 Μαρ 2016 - 10:44

Τελευταία Ενημέρωση: 10:44

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης και στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς ξεκινούν από την Τρίτη 29 Μαρτίου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργασίες αφορούν σε ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα και στους δύο δρόμους και ήδη έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης οι εργασίες θα αρχίσουν την Τρίτη στο οδικό τμήμα της περιοχής του ανισόπεδου κόμβου, στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και 424 (Κ5). Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 7.00 το πρωί με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και στις 9.00 με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

Η ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα εντάσσεται στο πλαίσιο της εργολαβίας «Συντήρηση Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από ισόπεδο κόμβο με ΕΟ 1 Αθήνα – Θεσσαλονίκη έως ισόπεδο κόμβο με ΕΟ 67 Θεσσαλονίκη – Αεροδρόμιο «Μακεδονία» Κ13», συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο ύψος της διασταύρωσης με τον οικισμό του Μονολόφου και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αυτές θα αρχίσουν την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και θα διαρκέσουν για περίπου μία εβδομάδα. Η ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα γίνεται στο πλαίσιο της εργολαβίας «Συντήρηση Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκη – Κόμβος Νέας Σάντας έως τα όρια του Νομού Κιλκίς – τμήμα ισόπεδος κόμβος Λητής έως τα όρια του Νομού Κιλκίς», συνολικού προϋπολογισμού 436.134,25 ευρώ.